SkinLabo este certificată Plastic Neutral de către rePurpose Global

În fiecare an, la nivel mondial, plasticul produce 400 de milioane de tone de deșeuri, din care doar 9% sunt reciclate. Restul ajunge în depozitele de deșeuri sau în natură, deteriorând ecosistemele. Între timp, peste 3 miliarde de oameni din întreaga lume nu au un drept fundamental: accesul la servicii de gestionare a deșeurilor.

În calitate de brand utilizator de plastic, avem oportunitatea și responsabilitatea de a schimba această situație. Așadar, împreună cu rePurpose Global ne-am stabilit un obiectiv.

Să eliminăm din natură o cantitate de plastic egală cu cea pe care o producem.

 • ESTIMARE

  În fiecare an ne măsurăm amprenta de plastic, mai exact cantitatea de plastic pe care o producem prin ambalajele noastre.

 • INVESTIȚIE

  Finanțăm eliminarea unei cantități echivalente de plastic din natură prin proiecte de impact verificate de rePurpose Global.

 • REDUCERE

  A fi Plastic Neutral este un angajament continuu, iar foaia de parcurs către un model de afaceri mai circular include în primul rând angajamentul nostru de a reduce din ce în ce mai mult utilizarea plasticului virgin în produse.

„Decizia SkinLabo de a deveni Plastic Neutral este foarte necesară. Sperăm că va determina și alte branduri să își asume responsabilitatea pentru deșeurile de plastic și să adopte eforturi active pentru a reduce utilizarea acestui material”.

Aditya Siroya (co-fondator și Chief Impact Officer al rePurpose Global).

Proiectul Pavitra Parvat

Uttarakhand, cunoscut sub numele de „Tărâmul zeilor”, este situat în regiunea Himalaya din India: o zonă sensibilă din punct de vedere ecologic, unde turismul contribuie puternic la degradarea mediului, în special din cauza poluării cu plastic.

Proiectul Pavitra Parvat abordează problema deșeurilor reprezentate de plastic din Dehradun, un district situat la poalele munților Himalaya, unde în fiecare zi sunt generate între 10 și 12 tone de deșeuri de plastic, care sunt adesea abandonate, arse sau aruncate în râul Gange. Terenul dificil și izolarea satelor complică implementarea sistemelor de gestionare a deșeurilor.

Acțiunea în curs de desfășurare cu rePurpose Global are scopul de a ajunge la o gestionare holistică de 100% a deșeurilor de plastic din gospodăriile din Dehradun și din zonele rurale până în 2030 și, în consecință, de a recupera peste 1,5 milioane de kilograme de plastic de valoare redusă din mediul natural.

Vocea lui Anjali

În copilărie, îmi petreceam zilele ajutând-o pe mama mea să strângă deșeuri pentru a ajunge la sfârșit de lună. De când m-am alăturat proiectului Pavitra Parvat în 2021, lucrez cu normă întreagă ca sortator de deșeuri cu un salariu fix, ceea ce îmi permite să îmi trimit copiii la școală și să beneficiez de asigurări sociale și de asigurări de sănătate. Acest proiect mi-a schimbat viața.

Anjali Sahni

 • 13,542

  kg de plastic de valoare redusă recuperat, care altfel ar fi ajuns să degradeze ecosistemul natural local. Un număr care se traduce în 752.332 de sticle de plastic sau 2.708.400 de pungi de plastic.

 • 22

  de operatori din domeniul deșeurilor implicați: un grup adesea marginalizat care devine astfel în măsură să își asigure un loc de muncă, un salariu și subvenții pentru educație, asigurare de sănătate și acces la un mediu de lucru incluziv și demn.

 • 1900+

  familii din regiuni îndepărtate care au obținut acces la servicii de gestionare a deșeurilor din plastic datorită modernizării infrastructurii.