RETURURI ȘI RAMBURSĂRI

POLITICA PRIVIND RETURNĂRILE ȘI RAMBURSĂRILE
1.1. Pentru a garanta satisfacția Clienților săi, Skinlabo le acordă acestora posibilitatea de a se retrage din contractul de cumpărare, fără niciun motiv și fără plata vreunei penalități.

Prin urmare, Clientul are dreptul, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea Produselor achiziționate, să își exercite dreptul de retragere, care constă în posibilitatea de a returna Produsele primite și de a obține rambursarea prețului plătit.

1.2. Termenul menționat mai sus începe din ziua în care Clientul sau o terță parte, alta decât transportatorul și desemnată de Client, intră în posesia fizică a Produsului sau, în cazul unui cărucior care conține mai multe Produse comandate de Client într-o singură comandă și livrate separat, din ziua în care Clientul sau o terță parte, alta decât transportatorul și desemnată de Client, intră în posesia ultimului Produs.

1.3. Cu toate acestea, acest drept nu poate fi exercitat

în cazul achizițiilor mai mici de 247 Lei (cu excepția cazului în care suma totală care trebuie plătită de către client, indiferent de valoarea contractelor individuale, depășește Lei);
în cazul furnizării de bunuri pe măsură sau clar personalizate;
în cazul furnizării de bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de igienă sau de protecție a sănătății și care au fost deschise după livrare;
în cazul livrării de bunuri care, după livrare, sunt, prin natura lor, amestecate în mod inseparabil cu alte bunuri.

1.4. În cazul în care Clientul decide să facă uz de dreptul de retragere, acesta trebuie să trimită următorul formular, disponibil la link-ul modulo_di_reso_ITA-pdf.pdf , prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire la adresa Skinlabo, în 10153 - Torino, Via Varallo 22/A sau prin pec: skinlabo@poste-certificate.it, și poate anticipa această comunicare prin e-mail la info@skinlabo.com, care nu va înlocui scrisoarea recomandată.

1.5. În mod similar, Clientul poate efectua o returnare dacă Produsul achiziționat este diferit de cel livrat efectiv. În acest caz, Clientul trebuie să trimită imediat o comunicare prin e-mail la adresa: info@skinlabo.com.

1.6. Skinlabo, în urma retragerii Clientului, în termen de 24/48 de ore de la primirea notificării de retragere, va furniza Clientului o confirmare prin e-mail a primirii voinței de retragere a Clientului.

1.7. În conformitate cu legea, costurile de expediere pentru returnarea Produselor sunt în sarcina Clientului și trebuie să fie trimise la următoarea adresă: BiBiEsse- UFF. RETRAGERE/RETURNARE, Via Chieri n. 70/5 - 10020 Baldissero Torinese (TO) - Italia, în termen de paisprezece zile de la data la care ați comunicat către Skinlabo decizia dumneavoastră de a vă retrage din contract (termenul este respectat dacă Clientul trimite înapoi bunurile înainte de expirarea perioadei de paisprezece zile).

1.8. În caz de deteriorare a bunurilor în timpul transportului, Skinlabo va informa Clientul despre eveniment (în a 5-a zi de la primirea bunurilor în depozitele sale), pentru a permite Clientului să depună în timp util o plângere împotriva curierului ales de Client și pentru a obține rambursarea valorii bunurilor (dacă sunt asigurate); în acest caz, Produsul va fi pus la dispoziția Clientului pentru a fi returnat, anulând simultan cererea de retragere.

1.9. Skinlabo nu va fi răspunzătoare în niciun fel pentru daunele sau furtul/pierderea bunurilor returnate cu transporturi neasigurate; la sosirea în depozit, Produsul va fi examinat pentru a evalua orice daune sau alterări care nu provin din transport. În cazul în care produsul returnat este deteriorat, Skinlabo va deduce un procentaj din rambursarea datorată, ca o contribuție la costurile de restaurare.

1.10. Skinlabo va rambursa, de asemenea, toate cheltuielile suportate de Client (cumpărarea Produsului și livrarea inițială a acestuia; costurile pentru noua livrare sunt, evident, excluse) în termen de 14 zile de la comunicarea dreptului de retragere și, în orice caz, la primirea Produsului returnat, prin transfer bancar sau prin PayPal. Clientul va avea responsabilitatea de a furniza cu promptitudine datele bancare pentru a obține rambursarea (nume, prenume, titularul contului, codul IBAN).

1.11. Dreptul de retragere este însă supus următoarelor condiții

Produsele Skinlabo sunt vândute în ambalaje speciale; aceste ambalaje sunt considerate parte integrantă a produselor. Prin urmare, pentru exercitarea regulată a dreptului de retragere de către Client, Produsul achiziționat trebuie să fie intact și returnat în ambalajul său original, complet în toate părțile sale (inclusiv ambalajul și orice documentație și echipament accesoriu pentru a limita daunele aduse ambalajului original);
returnarea, până la confirmarea de primire de către Skinlabo, se face pe întreaga răspundere a Clientului;
Skinlabo nu va fi răspunzătoare în niciun caz pentru daunele, furtul sau pierderea Produselor returnate;
la sosirea sa la adresa de returnare menționată mai sus, produsul va fi examinat pentru a evalua orice deteriorare sau alterare care nu provine din transport.


1.12. Clientul va pierde dreptul de retragere pentru lipsa condiției esențiale de integritate a Produselor (ambalajul și/sau conținutul acestuia), în cazurile în care Skinlabo constată că

  • pachetul extern lipsește sau este deteriorat
  • lipsa sau deteriorarea ambalajului intern original sau deteriorarea acestuia
  • absența elementelor integrante ale produsului (accesorii, piese)
  • deteriorarea produsului din alte cauze decât transportul.


1.13. În cazul pierderii dreptului de retragere, Skinlabo va returna Produsul achiziționat Clientului, taxându-l pentru costurile de transport și nu se va face nicio rambursare a prețului plătit.

1.14. Se specifică faptul că dreptul de retragere, astfel cum este disciplinat în această clauză, este rezervat numai clienților consumatori; nu există un drept de retragere pentru clienții profesioniști.

1.15. Dacă aveți nevoie să comunicați cu privire la retururi și reclamații, puteți trimite un e-mail la info@skinlabo.com sau puteți suna la următoarele numere de telefon: +39 339 657 3991; +39 011 0243199.